Mary Zsuzsi a 68-as táncdalfesztiválon a Mama című dallal lett egycsapásra ismert. A táncdalfesztiválon győzött és ő képviselte Magyarországot a keleti blokk országainak rendezett táncdalfesztiválon is. A hatvanas évek végén férjével elhagyta az országot és csak a ’90-es évek elején jött haza. utána még három lemezt adott ki.

Mary Zsuzsi azonban az utóbbi időben már csak a magánéletével kapcsolatban került a figyelem középpontjába, de arra senki nem gondolt, hogy öngyilkosságra készül.

Az énekesnő volt férje, Klapka György házában lakott. 24-én a család még együtt ebédelt. A volt férje azt mondta a Velvetnek, semmi jel nem utalt arra, hogy öngyilkos akar lenni. Mary Zsuzsi délután hívta fel a testvérét, hogy már nem akar tovább élni. Akkor Klapka György mostani párja megnézte az énekesnőt, de csak annyit látott, hogy alszik, ezért magára hagyta. Másnap az üzletember sofőrje talált rá, akkor már nem élt. Hívtak ugyan mentőt, de már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Nyugtatókat vett be.

Mary Zsuzsi az utóbbi időben már nem vállalt fellépéseket. Pajzsmirigy problémái voltak, ezért nagyon meghízott. Akkor azt mondta, hogy nagyon hiányzik neki a színpad, de addig nem akart közönség elé állni, míg újra nem le nem fogy. Nem akarta, hogy kiábránduljanak belőle az emberek. Pajzsmirigybetegsége előtt viszont azért mondta le a fellépéseit, mert egy autóbaleset után olyan fogimplantátumokat kapott, amelyeket hónapokon át szégyellt. A volt férje szerint otthon, magányosan töltötte napjait. Mary Zsuzsi 64 éves volt.

forrás:atv.hu