Bátki Fazekas Zoltán nem csak dalban, hanem versben is hozott karácsonyi üdvözletet. Szabó Zoltánné Kiss erikával, a Harmónia Egyesület vezetőjével Haydn Teremtés oratóriumából Ádám és Éva duettjét adta elő a kisteleki Szent István templomban. A művésznő egykori diákja, Nagy-György Márton pedig közös produkciójuk, a Time To Say Goodbye kedvéért utazott Kistelekre Budapestről.

Ez alkalommal a rézfúvósok és vonósok mellett a Művészeti Iskola gyermekkórusa, Takó Lajos és fia, Soma is felléptek a zeneművészet sokszínűségét felvonultató előadáson.

Az esten felcsendült többek között Kodály Pásztortánca, Bach H-moll szonátájának néhány tétele, Schubert Ave Maria-ja a klasszikusok közül, de műsoron volt Takó Lajos és fia, Takó Soma előadásában a jól ismert Neoton sláger, Ha elmúlik karácsony.

A koncert végén Nagy Sándor, Kistelek polgármestere úgy fogalmazott, a koncert előtt még mintha valami feszültséget lehetett volna érezni, és közben történt valami… belül valami béke költözött. Áldott karácsonyt kívánt és mindenkinek boldogságot a jövő évre.

Molnár Attila