2011. utolsó rendes testületi ülése is a polgármesteri beszámolóval kezdődött. Dr. Martonosi György az elmúlt egy évet foglalta össze. Elmondta: januárban tudtuk meg, hogy csökkennek a központi támogatások, így 33 millió forintos hiánnyal fogadtuk el a költségvetést, ami után megpróbáltuk a költségeket csökkenteni, valamint ÖNHIKI-s pályázatot nyújtottunk be.

Mindezek után egy nagyon forró nyár következett Maroslele életében, amikor komoly tartozásokat halmoztak fel. Szeptember elsejével bankot váltottak majd ott spóroltak, ahol csak tudtak, így a korábbi évekhez képest idén nem kaptak támogatást a civil szervezetek, míg zárolták a képviselői tiszteletdíjakat, amiről aztán le is mondtak a grémium tagjai. Változtattak a közétkeztetésen is, ugyanis az önkormányzat már csak a meleg ebédet biztosítja a gyerekek számára.

Az ÖNHIKI-s pályázat eredményeként 8 millió forinthoz jutottak, ami nagyon fontos volt számukra. Rendezték a tartozásokat a szállítók, illetve a dolgozóik felé. Most decemberben kijelenthetjük, hogy nincs szállítói tartozásunk – mondta a polgármester, aki hozzátette, hogy az évet 3-3,5 milliós hiánnyal tudjuk zárni. Ezt a hiányt növelni fogják az iparűzési adók, így egy közel 11 millió forintos hiányt visznek át a következő esztendőre. A fent említett összeg csökkentése érdekében a kintlévőségek behajtását szigorúbban fogják majd kezelni.

A közfoglalkoztatásról is szó esett a testületin. Az év végén induló startmunka mintaprogramokban részt vesz Maroslele. A belterületi csapadékvíz elvezető csatornák tisztítása programban tíz főt foglalkoztatnak. Továbbá egy mezőgazdasági program előkészítése van folyamatban – tudtuk meg.

A polgármester mindezek mellett kiemelte a településen történő beruházásokat, hiszen megújult az orvosi rendelő, illetve a sportöltöző. Továbbá rendezvények lebonyolításához sátrat szereztek be, de elkészült a Templommal szemben található parkoló is. Zárásként Martonosi elárulta, hogy a gazdainformációs központ kivitelezése folyamatban van.

Az ivóvíz díjáról is döntötte, ami 4 százalékkal emelkedik majd, míg a folyékony hulladékszállítási díj 3,8 százalékkal. Az iskolatej programban továbbra is részt vesz Maroslele, míg a gazdainformációs központtal kapcsolatosan újabb eszközbeszerzést írnak ki, ami már a harmadik lesz.