A téli időszakban különösen fontos, hogy a szervezetünket megfelelő módon vitalizáljuk.  Hódmezővásárhelyen decemberben jelent meg a piacon egy különleges, multivitamin, amely ital formájában kapható. A MonaVie 19 gyümölcsfajtát tartalmaz, erős antioxidáns hatású. Az ital fogyasztása energiával tölti fel a szervezetet. Legfontosabb összetevője a brazil açai berry, de mellette megtalálható benne többek között az asztalt szilva, alma, körte, naspolya, gránátalma is – mondta Budai Mónika, az Egészség Kincse Étrendkiegészítők Üzlete tulajdonosa.

Praktikákkal megelőzhetjük azt, hogy súlygyarapodás nélkül teljenek az ünnepek. Például ha a pulykáról sütés előtt levesszük a bőrét és zsiradék nélkül, a saját levében sütjük meg. Tölteléknek pedig a kolbász helyett használhatunk gesztenyét is. A köretnél sem mindegy, hogy mit választunk. Preferáljuk a zöldségköreteket, vagy együnk mellé sültalmát.

Édességnek megfelelő választás lehet a gyors csokis keksz. Ezt a megfelelő hozzávalókkal pedig kímélővé és egészségessé is tehetünk – tette hozzá Budai Mónika. Hozzávalók: liszt – zabkorpa, zabpehelyliszt; cukor – nyírfacukor; margarin; 2-3 kiskanál rum; 1 vaníliás cukor és csokidarabok, aszalt gyümölcsdarabkák. Elkészítése: a hozzávalók összedolgozását követően gombócokat formázunk, majd összelapítva megsütjük őket. A sütemény elkészítése gyors, és nem igényel nagy munkát.

Az Egészség Kincse Étrendkiegészítők Üzlete megtalálható Hódmezővásárhelyen, a Kertváros részben, a Fórum Üzletházban, a Bartók Béla u. 27. szám alatt. Telefonon a 62/240014-es számon lehet érdeklődni.

Kodácz Csengele