Dr. Kószó Péter alpolgármester elmondta, bár az intézmény üzemeltetését az önkormányzat átadta a katolikus egyháznak, az együttműködés továbbra is nagyon jó. Így idén is megrendezték a hajléktalanok szeretetebédjét, csak éppen rendhagyó módon. Egy helyi vállalkozó, Maczelka Tibor ajánlott fel egy 180 kilós sertést, és az állatot a szállólakók bevonásával dolgozták fel. Az önkormányzat hozzávalókkal, például fűszerekkel támogatta a jótékonysági akciót. Az alpolgármestertől megtudtuk, hogy a hétfői menü orjaleves és disznópaprikás, valamint hurka és kolbász volt, de az ünnepekre is jut majd a finomságokból.

– A hajléktalanszálló 42 fő befogadására alkalmas, jelenleg 56 fő tartózkodik benn. Pótágyakkal illetve a krízisszoba megnyitásával biztosítottuk az elhelyezésüket – tájékoztatott Korsós Sándor. A hajléktalanokat ellátó egyesített intézmény szakmai vezetője szerint a beérkezettek viszonylag jó állapotban vannak, a hideg idő beköszöntével bejöttek, így nincs fagyás és meghűlés. A benn tartózkodás feltétele, hogy tüdőszűréssel és belgyógyászati igazolással rendelkezzenek, illetve hogy vállalják a teljes absztinenciát. Annyi kivételt tesznek, hogy a krízisszobában enyhe alkoholos befolyásoltsággal is fogadják este fél 10-től reggel 6-ig a hajléktalanokat.

A hétfői szeretetebéden zenés műsor és édességek is gondoskodtak az ünnepi hangulatról. Az eseményen részt vett Zsombó polgármestere, és Ásotthalomról is érkeztek vendégek.

Kokovai Péter