Évzáró értekezletre hívta csütörtök estére a Megyeházára a csapatok képviselőit az MLSZ Csongrád Megyei Területi Igazgatósága. A rendezvény célja az őszi szezon értékelése és a tavaszi idény menetrendjének előkészítése volt. A szépszámú résztvevő baráti beszélgetéssel egybekötött vacsora mellett idézte föl az utóbbi hónapok emlékezetes pillanatait.

Az eseményen különdíjakat is átadott Nógrádi Tibor megyei igazgató. A csapatok képviselőivel együtt ajándékkal köszönte meg Gémes Sándor fotóriporter őszi teljesítményét, aki remek képeivel szolgálta a megyei labdarúgást.

Két kiemelkedően sportszerű cselekedetért is jutalom járt az estén. Az egyiket Illés Tibor, a megyei III. osztályú Tiszasziget futballistája érdemelte ki. A játékos a Rosmarin Kft. Mártély elleni – a feljutás szempontjából mindkét fél számára sorsdöntő, egyébként 0-0-ra végződött – rangadón a semleges zónába rúgott el egy a hazai kaputól 18 méterre megítélt szabadrúgást. Tette mindezt azért, mert tisztában volt vele, hogy a játékvezető tévesen döntött, nem együttesének kellett volna kedveznie ítéletével, hanem éppen az ellenfélnek.

A másik különdíj pedig a mártélyiaknak jutott, akik novemberben a versenybizottság teljesen jogos döntése ellenére is lemondtak pályaválasztói jogukról a Csanádpalota II.-Ambrózfalva elleni párharcban. Az ambrózfalviak még a bajnokság elején nem tudtak kiállni Mártélyon, így a “visszavágón” sem lehetett volna házigazdák, ám erre a napra fontos szponzori találkozót, évzáró vacsorát szerveztek. A Rosmarin Kft. Mártély az ellenfél kérését akceptálva belegyezett, hogy idegenben vívja meg a találkozót, melyet végül csak kínkeserves küzdelemben nyert meg 2-1-re.

A csapatok többségének döntése alapján az igazgatóság dinamikusabb, rövidebb tavaszi szezont tervez – tájékoztatta portálunkat a megyei igazgató. Nógrádi Tibor elmondta: az ősszel elmaradt meccseket március 3-án, 4-én pótolják. A megyei I., II. és III. osztály tavaszi küzdelmei március 10-én indulnak, s június 16-17-éig tartanak. A megye I-ben és II-ben két hétközi fordulóra kerül sor: május 1-jén (kedden) és május 30-án (szerdán). A SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa időpontjai a következőképpen alakulnak: a nyolcaddöntőt március 15-én (csütörtökön), a negyeddöntőt április 18-án (szerdán), az elődöntőt május 9-én (szerdán), a finálét és a bronzmérkőzést pedig június 13-án (szerdán) rendezik meg.

A megyei labdarúgó-együttesek képviselői pedig legközelebb január 27-én találkoznak, ekkor kerül sor az évnyitó egyeztetésre, illetve az előzetes tavaszi sorsolásra is.

Forrás: Szegedma.hu