Bármilyen halat választhatunk, Rostás Gyöngyi, a Sólyom Bisztro és az Öszöm-Iszom Kisvendéglő vezetője a pontyot ajánlja. Megtisztítjuk a halat, kifilézett ponty szeleteket készítünk, vagy patkóba szeljük. Sóval, borssal, citromkarikával, tárkonnyal fűszerezzük, majd margarinnal kikent hőállótálba rendezzük. A halszeletek mellé egész brokkoli rózsákat helyezünk. Az egészet vékony bacon szeletekkel fedünk be, majd fél deci, decinyi fehérbort öntünk alá. 40-45 perc alatt forró sütőben összepárolódik. Amikor összepirult egy tubusos sajtkrémet pici tejszínnel kikeverünk, a halra borítjuk, ezzel összesütjük, a tetejét snidlinggel szórjuk meg.

Tálaláskor főtt tojás sárgáját kikavarjuk fehér borssal, pici sóval, mustárral és tejföllel. Leveles tésztát kinyújtunk, 5×5 cm-es kockákra vágjuk, a közepébe egy kanálnyi tölteléket helyezünk, utána vékonyan összecsomózzuk, mint egy rózsát a tetején a tésztát, forró sütőben megsütjük. E mellé a desszert javaslat, csokis szuflé áfonya mártással.

A Sólyom Bisztrót megtalálják Hódmezővásárhelyen a Petőfi u. 10 szám alatt (főiskola étkezdéje), az Öszöm-Iszom Kisvendéglőt pedig Hódmezővásárhelyen a Szent Antal 8. szám alatt.

Török Anita