Kedves Hallgató!

Már csak 1 van hátra a nagy napig, a szent estéig. Mitől olyan nagy ez a nap? Mert a szeretet ember formában leköltözött a Földre. Ez az emberiség kétségbeesetten vágyik a szeretetre. Ennek ellenére sokan azt hiszik az anyagi jólét megoldana minden problémájukat. Azaz igazság, én még nem láttam gazdag és egyben boldog embert is. A boldogság kizárólag szeretet formájában költözik a szívünkbe. Szeretetet adni és kapni a legfontosabb dolog a világon. Ha ez hiányzik senki se vagyok. Pál apostol már 2000 éve tisztában volt ezzel, a következőképpen fejezte ki:

„Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom. És, ha profétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és teljes hitem is van úgy, hogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem, semmi vagyok.”

Nem riasztó?

Ha nincs bennem szeretet, hiába éltem. Ez a világ hideg és rideg, mert kevés a szeretet. Hogyan és honnan kapok szeretetet? Nos, a Karácsony főszereplője Jézus Krisztus, a megtestesült szeretet. Ezért a nagy felhajtás, ezért a Karácson egy igazi nagy ünnep, mert a szeretet megjelenését ünnepeljük. Aki Ő hozzá tartozik, aki magát kereszténynek vallja, az képviseli ezt a Jézust, és vele együtt a szeretetet. Szeretetlen keresztények egy nagy ellentmondás önmagában. Hogy hogy mégis ilyen sok van belőle? Mert nincsenek csatlakoztatva a szeretet forrásához, Jézushoz. Karácsony Jézus nélkül olyan, mint egy anya gyerek nélkül.

Kedves Hallgató!

Jézus a világ legizgalmasabb személye, ha még nem áll vele kapcsolatban, ne adja fel, míg meg nem találja!