Jövőre tervezi az önkormányzat egy saját kft megalakítását foglalkoztatási és település üzemeltetési feladatok ellátására. Ennek keretében egy szociális boltot is készülnek nyitni, ahol nemcsak az általuk, de a lakosság által megtermelt termékeket is értékesíteni lehetne. Nem dolgoznának nagy árrésekkel, így vásárolni is megérné a helyieknek.

Jövőre megnyíló pályázatokban a település intézményeit fejlesztené az önkormányzat, megújulna az öregek napközi otthona, a tornaterem, a művelődési ház, rendbe és szebbé tennék a közterületeket, parkokat.

Évek, évtizedek óta nincs rendes játszótere Székkutasnak, ezt jövőre közösségi összefogással szeretnék megváltoztatni, még kérdés, hogy a Kossuth utcai régi játszótér helyén, vagy valahol a víztorony közelében, központi helyen. A polgármester bízik benne, van akkora összefogás a településen, hogy ezt meg tudják oldani közösen 2012-ben.

Változatlanul elkötelezett a testület a csatornázás mellett, Szél István kiemelte, 1 milliárd forintot másként csaknem lehetetlen lenne a településre hozni beruházásra, így ha adja az Európai Unió a pénzt, azt ki kell használni és a jövőbe tekintve, látni kell annak értékes hozadékait.

Szombat Mihály