Mindszenten összesen 2950 ingatlan van. Ebből 2482 rendelkezik lakáskassza szerződéssel – kezdte beszélgetésünket az elnök. A településen 150 ingatlan van, ahol nincs víz, de az Önkormányzat a jelenlegi ivóvíz javító programja során ezekhez az ingatlanokhoz is szándékozik ivóvíz csonk bekötéseket tenni, így a szennyvíz bekötések sem maradnak majd el, hiszen az elnök szerint ésszerűbb akkor kialakítani, amikor fel van túrva a város és nem egyesével újra és újra létrehozni.

A befizetésekkel kapcsolatban is megkérdeztük Hevesit. A társulat elnöke elmondta: az utóbbi napokban sokat dolgoztunk azon, hogy kigyűjtsük a fizetési adatokat. Így aztán arra jutottunk, hogy 51 százalék az a szám, akiknek egyáltalán nincs elmaradásuk, míg további 9 százaléknak van az elmaradása 0-20 ezer forint között. A többinek 20 ezer forint fölött van tartozásuk, akik között van 150 ingatlan tulajdonos, aki még egyáltalán nem fizetett.

Akik még semmit nem fizettek, azok arra számíthatnak, hogy Zsótér Károly polgármester levélben megkeresi őket, hogy bírálják felül az eddigi nem fizetésüket, változtassanak és segítsék ők is a projekt zökkenőmentes lebonyolítását. Viszont, ha ezek után sem változtatnak, akkor kénytelenek leszünk megvonni tőlük az állami támogatást, így 200 ezer helyett 260 ezerbe kerül majd nekik a csatornázás – mondta Hevesi, aki hozzátette: nem szabad, hogy a nem fizetők veszélyeztessék az állami támogatást, illetve magát szennyvíz beruházást.

Akik eddig kérelemmel fordultak a társulat felé, az intézőbizottság minden alkalommal támogatta azokat és támogatni is fogja, de azok a polgárok, akik már az elmúlt évben kérelmet nyújtottak be és így sem fizettek, akkor azok hiába próbálkoznak újabb kérelemmel, elutasítjuk őket – fejtette ki az elnök. Továbbá a december 15-ig esedékes 13,6 millió forintos utalás megtörtént a Zrt. felé, így elmondható, hogy nincs veszélyben az idei állami támogatás.

Zárásként Hevesi István köszöni a lakosoknak az eddigi türelmet és befizetéseket, illetve Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kíván Mindszent teljes lakosságának.