Az iskolában nagy hagyomány az Adventi készülődés. Ez idén sem volt másképp, így csütörtökön már a negyedik alkalommal rendezték meg az Adventi programokat. A felső tagozatosok között minden osztályban több csoportot alakítottak ki, majd vetélkedőn vettek részt. A játékos megoldásokat a Diákönkormányzat felé kellett benyújtaniuk a gyerekeknek – mondta az igazgató, aki hozzátette, hogy a kisebbeknek pedig kézműves foglalkozást tartottak a pedagógusok. Természetesen ők is ebben a témában kapcsolatos tárgyakat készítettek.

Továbbá az intézményben nagyon fontos, hogy a gyerekek lelkiekben is készüljenek az ünnepre, így meghirdették a jó cselekedetek gyűjtését. – Nagy örömünkre szolgált, hogy egy-egy felsős osztályban olyan magatartásra vonatkozó példamondatokat olvashattunk, melyek a gyerekek erkölcsi formálódását segítették – mondta az igazgató.

Az elmúlt időszak nagyon kedves volt számukra, hiszen a kézműveskedés alkalmával nemcsak az ajándékok jelezték azt, hogy itt nagy-nagy előkészület van, hanem az illatok is bekerültek az intézmény falai köré – folytatta az igazgató.

A 3. és 6. osztályosok lázasan készülnek a betlehemi játékokkal. Nagy megtiszteltetés, hogy a felső tagozatosok a Városi Karácsony színpadán is előadhatják produkciójukat december 17-én.