A településen idén június 6-án indultak el a munkálatok. Az Önkormányzat közel 46 millió forintot nyert pályázaton, ami mellé 6,5 milliós önerőt biztosított, így 52,5 millió forintból újult meg az épület.

A beruházás eredményeként egy minden igényt kielégítő, modern akadálymentesített Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér került kialakításra. Külső és belső felújításokat végeztek, így aztán kicserélték a nyílászárókat, a fűtésrendszert korszerűsítették, a villamos rendszert felújították és teljes akadálymentesítést végeztek az épületen.

Továbbá az eszközállomány is fejlesztésre került: új bútorzat, modern számítás-, híradás-, és hangtechnikai eszközöket szereztek be. Mindezek mellett egy büfé került kialakításra, amit szeretnének, ha folyamatosan nyitva tudna lenni, így 1 fő részére nyújt új munkahelyet.

Az Önkormányzat működtetési kötelezettsége öt éven keresztül tart, amelyből az első három évben történő üzemeltetéshez további támogatást, azaz 6 millió forintot kaptak – tudtuk meg Szabó Istvántól, aki délután az épület előtt vágta el a nemzeti színű szalagot és adta át a lakosságnak a teljesen megújult épületet.

A helyieknek nem is kell sokáig várniuk az első programra, hiszen az előttünk álló hétvégén a hagyományos Karácsonyi műsort tartják meg az intézményben, ahol a falu apraja-nagyja színpadra lép majd.

##audio:28##