Azokat az óvodásokat hívták meg, akik jövőre lesznek iskolások, így az ünnepi együttlét mellett egy kis csalogató jellege is volt a programnak – tudtuk meg. Bacsáné Lévai Krisztinától, a dráma szakkör vezetőjétől.

A műsor címe Látogatás a Mikulásnál, és azt mutatták be a dráma szakkörös gyerekek, hogyan készül hozzájuk és gyerektársaikhoz a nagyszakállú. A szakkör tagjai minden héten találkoznak – mondta el a tanárnő. Év elején szoktak néhány játékos foglalkozást tartani, hogy összerázódjon a csapat, most pedig az volt a feladatuk, hogy a Mikulás-várásra készüljenek valamilyen formába. Bacsáné Lévai Krisztina szerint a szülők a jelmezek készítésében nagy segítségükre vannak, de már a leendő iskolások szülei közt is vannak olyanok, akik besegítettek.

A műsorban maguk a nagycsoportosok is részt vettek, hiszen énekkel, verssel és tánccal hívták a Miulást, aki végül mindent látó távcsöve segítségével rájuk is bukkant.

Kovács Kristóf ezen a délutánon manóként csomagolta az ajándékokat az Északi-sarkon. Sokat készültek, de nagyon élvezte a próbákat – közölte a tanuló, aki csíkos ruhadarabokat magára öltve változott át manóvá.

– Én vagyok Rudi, a rénszarvas – mutatkozott be egy másik szereplő, aztán némi unszolásra civil nevét is elárulta: Benyhe Roberta. Hozzáfűzte, nagyon örül, hogy a műsorban részt vehetett. Az agancsát az egyik tanárnőtől, Gabi nénitől kapta. Roberta arról is beszélt, hogy a műsor után sem tétlenkedtek, az óvodásoknak ők szolgálták fel a teát és süteményt.

Kokovai Péter

##audio:29##

##audio:30##