A dandár szinte minden családi rendezvényén fellépő Tompeti társulat interaktív műsora ezúttal is elvarázsolta a gyerekeket – és ahogy a figyelmesebb szemlélődő észrevehette, a szülőket is. Mindannyian együtt énekelték a jól ismert karácsonyi dalokat, a katonai hátizsákból előkerülő „hógolyók” zápora elől pedig szinte menekülniük kellett Tompetiéknek. A Rock & Roll Csigára még a bátortalanabbak is táncra perdültek, s a koncert végével a gyerekek nem engedték el a fiúkat: minden hangszert kipróbáltak, segítettek a kellékek elcsomagolásában és közös fényképek is készültek.


A kézműves asztalnál csaknem két órán keresztül készültek a papírangyalkák, a csillogó karácsonyi képeslapok, nyakláncok, karkötők, az aranyfestékkel lefújt díszek. A legkisebbek szüleikkel a játszószőnyegen töltötték az időt, a nagyobbak az ugrálóvárban tomboltak, vagy a készségfeljesztő játékokon próbálgatták ügyességüket.


Mindeközben a legszebb karácsonyi zenék dallama töltötte be a teret. A valóban családias hangulatúvá sikeredett, meghitt karácsonyi készülődésről óvatos léptekkel, vigyázó kezekkel szállították el a gyerekek a karácsonyfára szánt, saját készítésű alkotásaikat.


Révészné dr. Markovics Zita hadnagy