Csirke, pulyka, kacsa, liba, mind kitűnő alapanyag az ünnepi étel elkészítésénél. Nagyon divatosak és elterjedtek a ragulevesek, amelyek számos változatát ismerjük. Kitűnő fogás lehet a tejszínes tárkonyos ragu, amelyet elkészíthetünk csirkemellből. Elkészítésének a módja a következő: a csirkemellet kockára vágjuk és feltesszük főni a zöldségekkel együtt. Amikor megpuhul ízesítjük a tejszínnel. A szárított, vagy friss tárkonyt pedig a legvégén kell hozzáadni, hogy az íze ne menjen el. Van, aki szereti savanyítani, így a tálaláskor egy szelet citromot is belerakhatunk – mondta Oroszné Seres Katalin, a Zsoldos utcai Baromfibolt tulajdonosa.

 

Főételnek süthetünk kacsa, vagy libacombot. Ezek a húsok nagyon finomak önmagukban is, így nem kell sokat fűszerezni. Az említett húsokat különösebben pácolni sem kell. Fokhagymával bedőzsölve azonban hagyhatjuk sütés előtt 1-2 napig pihenni. Fontos tudni, hogy a kacsa és a liba, a zsírosabb húsok közé tartozik, így nem kell a sütéshez zsírt hozzáadni. Elég egy kis víz, vagy húsleves. Sütés közben azonban a pecsenyelével folyamatosan locsoljuk, hogy szép színe legyen a sültnek.

 

A Zsoldos utcai Baromfibolt megtalálható Hódmezővásárhelyen, a Zsoldos utca 16. szám alatt. Az üzlet hétfőnként 8-12 óra között, keddtől péntekig 8-17 óra között, míg szombatonként 7-12 óra között van nyitva. Az ünnepi nyitva tartásról a Szuperpressben tájékozódhatnak az olvasók. Lehetőség van a telefonos rendelésre is, amelyet megtehetnek a 62/244035-ös számon. A boltban bankkártyával is fizethetnek és étkezési jegyet is elfogadnak.

 

Kodácz Csengele