Némethné Trungel Judit szerint figyeljük meg az összefüggéseket lelki és testi bajaink között, mert vannak. Például, ha görcsös fájdalmat érzünk, akkor az mindig valami elfojtott érzelemnek a megjelenése. Ha fáj a torkunk, akkor torkig vagyunk valamivel.

Székrekedés esetén az elengedéssel van problémánk, valamihez ragaszkodunk, amire már nincs szükségünk. Ha szeretetre, gyöngédségre, biztonságra vágyunk, akkor biztonsági zsírréteget növeszthetünk. A hasmenés szorongást, félelmet jelez.

Ha valami nem megy jól, akkor hajlamosak vagyunk arra, hogy melankóliába, önsajnálatba meneküljünk. Ilyenkor valamilyen pótcselekvést keresünk, ami szenvedély betegséghez is vezethet. Éppen ezért fontos, hogy ne csupán a tüneteket, hanem a valódi problémát kezeljük!

Némethné Trungel Judittól személyesen is tanácsot lehet kérni, hiszen megtalálható reggel 8 és este 6 óra között Hódmezővásárhelyen, a Károlyi utca 1. szám alatt, a Gyógynövény és Méhészeti Szaküzletben és Moksa Centrumban. Telefonszámok: 20/5469-963, 62/236-525.

Török Anita