Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya

  • 3 tojássárgája

  • 10 dkg 5 dkg zsemlemorzsa

  • 1 csipet szerecsendió

  • 15 dkg natúr gesztenyepüré

  • A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:


A burgonyát megmossuk és héjában puhára főzzük, leszűrjük, meghámozzuk, még melegen nagyon pépesre áttörjük, majd kiterítjük, és megvárjuk, hogy kihűljön. A kihűlt burgonyát összekeverjük a tojássárgával, 10 dkg zsemlemorzsával, sóval, borssal, és szerecsendióval fűszerezzük. A burgonyamasszából lepényeket formálunk, a gesztenyébő pedig kis gombócokat teszünk mindegyik közepére, majd gombóccá gyúrjuk. Megforgatjuk a maradék morzsában, és bő, forró olajban kisütjük. Papírkendőre szedve leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. Tálaláskor: töltött pulykamellel, hallal, vegetáriánusoknak önmagában vagy salátával kínáljuk.

Forrás: www.mindmegette.hu