A selejtezőket követően természetesen idén sem maradhatott el a városi mesemondó verseny Mindszenten. Az óvodákból és az iskolákból mintegy 30 fő képviseltette magát a pénteki döntőben. A kulturális központ emeleti termében Karácsonyi hangulat fogadta a fiatalokat, illetve azok kísérőit, családtagokat.

Kovács Ildikó, intézményvezetője köszöntőjében elmondta, hogy olyan szülő is van a nézők, illetve a zsűri között, aki korábban ült a másik oldalon, azaz izgulva várta mikor kerül rá a sor. Vargáné Jancsó Irén, szervező bemutatta a zsűrit. Az ovisoknál Gál Balázsné, Teca és Antal Sándorné, Margit óvó néni, valamint Mezeiné Bodnár Henriette figyelte árgus szemekkel a gyerekeket. Az iskolások kategóriájában Apró Mária és Mihály Andrea tanárnők, valamint Oláhné Cseh Boglárka, gyógypedagógus döntötte a helyezettek sorsáról.

Délelőtt az ovisok tízen, majd a délutáni iskolások versenyében 19-en meséltek. Örömmel vettük, hogy idén ketten a felső tagozatosok közül is jelentkeztek, ami azért ritkaság számba megy – mondta a szervező, majd hozzátette: természetesen mi mást is kaphatnának a legjobbak, akik könyvjutalomban részesültek.

A kicsik versenyében aztán nem alakult ki végső sorrend, Kispál Lili, Őz Levente, Oláh Réka, Tóth Szonja és Tóth Antal kapott jutalmat.

1-2. osztályosok eredményei:

  1. hely: Nagy Noémi
  2. hely: Keresztes Bertalan
  3. hely: Petrik Sándor és Tatár Attila

3-4. osztályosok eredményei:

  1. hely: Hevesi Tímea
  2. hely: Ács Ágota és Keresztes Izabella
  3. hely: Fulai Alexandra

5-6. osztályosok eredményei:

  1. hely: Tóth Bettina
  2. hely: Becsei Erik

Így aztán a december 17-i XXVI. Amatőr Kistérségi Fesztiválon Kispál Lili, Nagy Noémi és  Hevesi Tímea vehet majd részt.