Természetes illatosítok

Már december elején gondoljunk a karácsonyra és kezdjük el összegyűjteni az ünnepekre az illatosítót. Tegyük el a meghámozott narancs és citromhéjat jól szellőző helyre, egy hét alatt megszárad és így finom illatot árasztó potpourit kapunk. Mossunk meg és töröljünk szárazra néhány szép narancsot, majd finoman tűzdeljük meg szegfűszeggel. Az így elkészített dísz nemcsak szép, hanem illatos is.

Praktikus ötletek

A fényesre törölgetett almák tetejébe vájjunk hengeres mélyedést és állítsunk bele 1-1 hosszú gyertyát. Egy másik látványos nappali dísz lehet, ha almákat felfűzzük drótra koszorúnak. A legalsó legyen a legnagyobb, azt egy tortatálra rakjuk és a következő koszorú mindig eggyel kevesebb almából álljon. Ezeket egymásra pakoljuk kúp formájában. Hogy stabilan álljanak, esetleg megerősíthetjük fogpiszkálóval is. Legfelül csak egy gyümölcs legyen, amit díszíthetünk csillaggal, akárcsak a karácsonyfát. Az ünnepi sütemények, torták díszítésére szükségünk lehet csokoládéforgácsra, amit a legkönnyebben krumplihámozóval faraghatunk le az összegyűjtött mikulásfigurákból, csokoládéból. Még különlegesebbé tehetjük majd a díszítést, ha tej-, ét- és fehér csoki forgácsát összekeverjük.


Ünnepi hangulatfokozók házilag

Egy felfüggesztett kaspóba ültessünk mikulásvirágot. A rögzítéshez használhatunk egyszínű rafiát, piros, vagy zöld szalagot. Adventi koszorúnkat mi magunk is elkészíthetjük örökzöld ágakból: egy vékony drót segítségével formáljunk koszorú alapot, erősítsünk rá bogyókat, virágokat, gyertyákat, majd ízlés szerint díszítsük festékkel, műhóval.

Vidám díszt készíthetünk a bejárati ajtónkra, ha felfűzünk csipkebogyószemeket vékony drótra, majd szívet hajlítunk belőle és dróttal erősítünk rá masnit, tobozt, valamint borostyánt is. Hóesést idézi az a dísz, amikor pattogatott kukoricát cérnára fűzük és az ablakra illesztjük. Az ünnepi gyertyagyújtást még hangulatosabbá tehetjük, ha az üvegpoharakat félig megtöltjük megfelelő színű dekorkaviccsal, majd mindegyikbe 1-1 teamécsest helyezünk.

Forrás: femcafe.hu