A képviselő fontos és aktuális ügyekkel kezdte mondandóját, ahol kiemelte 300 külterületi lakos érint a 75 éven felülieknek adandó karácsonyi vásárlási utalvány. Ezt Kútvölgyre ő személyesen fogja kihozni, akit nem talál otthon akkor újra próbálkozik. Felhívta a figyelmet, hogy senki mástól ne fogadjanak el semmi, például olyan indokkal, hogy utalványt hozott, de vissza kellene adni belőle. Megemlítette a gyermekkarácsonyt, melyet több mint, 1500 gyermek számára rendeznek a hétvégén a Fekete Sasban, és ez is több kútvölgy családot érint. A közmunka programról elmondta, jövőre 800 főre bővül az érintettek köre, és nem 4 hanem 6 illetve 8 órában dolgozhatnak, de pénteken már indul egy új, a téli közmunka program is. A településrészen is dolgoznak, jelenleg egy fő maradt a télre, akinek feladata lesz az járdák sózása, és a hó eltakarítás is. Jövőre pedig elsősorban a határban lévő 2 hektáros erdő kezelésével foglalkoznak majd.

Rossz hírként jelentette be Benkő Zsolt, hogy az idén már nem újul meg a buszforduló és a buszmegálló, de jövőre, mivel a pályázat teljesítésének határideje június 30, biztosan elkészül. Azzal tisztában vannak, a buszmegálló és környékének burkolata katasztrofális állapotban van.

Henes Zoltán, a település körzeti megbízottja elmondta, jobbnak ítélhető a falu bűnügyi statisztikája, mint a belterületé, és ismertette az elkövetési adatokat. Kútvölgyhöz tartozik a 47-es út egy szakasza is, ezért a jelenlévők nagy derültségére a szakaszon tapasztalt tiltott kéjelgésekről is beszámolt. Többen jelezték, nem látják a településen, ezzel kapcsolatban elmondta, ez nem jelenti azt, hogy nincs is ott, de civil autóval jár, így nehezen felismerhető.

A lakossági felvetések sorát Mátrai Zoltánné kezdte, aki a román házalókról érdeklődött, mivel már láncfűrészt is árulnak és zaklatják, nyugtalanítják a lakosságot. Henes Zoltán elmondta, jelentsék, ha gyanús embereket látnak, de ha engedélyük van az árusításra, nem tehetnek ellenük semmit – még a hatóság sem -, maximum annyit, hogy nem vásárolnak, nem is mennek ki hozzájuk.

A Csomorkányi összekötő út terhelésével kapcsolatban Hadobás Imréné arról érdeklődött, mi lesz, ha a 47-es főutat fizetőssé teszik. Benkő Zsolt válaszában kitért rá, Magyarországon nagy az átmenőfogalom, ami főleg külföldi kamionokat jelent, ezért válik fizetőssé, de csak a teherjárművek számára. Hozzátette, várhatóan jövőre elkezdik felújítani a 47-es teljes szakaszát, egy vele párhuzamosan haladó kerékpárúttal egyetemben, ekkor szeretné, ha a kútvölgyi bekötőút is megújulhatna, mivel elég rossz állapotban van.

Nagyné Sz. Nagy Edit arra kérdezett rá, miért vágták ki a közelben lévő árok menti ónabóna fákat. Benkő Zsolt elmondta, a terület tulajdonosa, Héjja Kálmán biogazdálkodó végzi a munkát, mivel egy régi mérési hiba miatt, a Vízmű területe belenyúlik az ő földjébe, és ezért cserébe kapott egy területet, ahol utat alakít majd ki a régi szociális otthon mellett.

Csordás Lászlóné a Rákóczi utca állapotáról érdeklődött, Benkő Zsolt itt nem tudott jó hírekkel szolgálni, bár tisztában vannak annak rossz állapotával. Hozzátette a kátyúzási munkálatok során sem értek el a külterületekig, ez a jövő esztendő feladata lesz.

Szombat Mihály