A szeptemberben megkezdett munkálatok során a kórház 3647 ablaka közül 1008-at sikerül most kicserélni, a többire tovább pályázik az intézmény – mondta a Fidesz-KDNP-s politikus, aki reményét fejezte ki, hogy a kórház fejlesztését a vagyonátadás után az új fenntartó, az állam is folytatni fogja.

Svébis Mihály, a kórház igazgatója a kivitelező példás munkavégzését megköszönve azt emelte ki, hogy a gyógyítás zavartalanul folyt az építkezés közben is. Hegedűs Iván gazdasági igazgató elmondta: az elhasználódott harminc éves fa- és fémszerkezetű ablakok cseréjével a kórháznak az volt a célja, hogy komfortosak legyenek a kórtermek és az energia-megtakarítással csökkentsék a működési költségeket. A beruházással elérhető energiaköltség-megtakarítás éves szinten megközelítheti a 17 millió forintot, a beruházás megtérülési ideje kilenc év.

A régi hotelépület mellett már épül a kórház új szárnya. A 2012 őszére elkészülő Kecskeméti Gyógyintézeti Központ az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 11 milliárd 652 millió forintos költségvetéssel valósul meg. A beruházás révén a harminc éve két telephellyel működő megyei kórház egy helyen, a legmodernebb műszerezettséggel fogadja majd a betegeket. A fejlesztési projekt során egy új, 15 ezer négyzetméteres kórházi szárny épül, amelyben anya-gyermek központot, valamint szív- és érrendszeri centrumot alakítanak ki.

Forrás: MTI