Banduláné Török Ágnes alsós munkaközösség vezető elmondta, hogy az óvoda és az iskola közötti átmenet megkönnyítésére minden évben megrendezik a Mikulás Váltót a közeli óvodák nagycsoportosai számára. Idén az Égből Pottyant Evangélikus Óvodából, a Mária Valéria Óvodából és a Kertvárosi Katolikus Óvodából 140 gyermek érkezett.
A játékos sportvetélkedő feladatait a testnevelés szakos pedagógusok állították össze, és az alkalomhoz illően zsákcipelés és szánhúzás is szerepelt mint versenyszám. A sorversenyeken a stafétabot szerepét a Mikulás-sapka látta el, az éppen versenyző ovisnak ezt kellett a fején viselnie, illetve olyan is előfordult, hogy a krampusszal párosban kellett indulni, ilyenkor a partner kis szarvacskákat kapott. Akik épp nem futottak, kúsztak, másztak, ugráltak, hangosan biztatták társaikat, hogy zengett bele a tornacsarnok.
A vetélkedőn nem a győzelem, hanem a részvétel számított, valamint az, hogy az óvodások bejussanak az iskola tornatermébe, és jól érezzék magukat. Egyébként az óvoda-iskola átmenet megkönnyítésére minden hónapban kézműves foglalkozást is tartanak tudtuk meg Banduláné Török Ágnestől.

Kokovai Péter