Szombaton tisztújító közgyűlés keretében elsöprő győzelemmel újraválasztották dr. Kőhegyi Ferencet. Így újabb 4 évig betölti a Csongrád Megyei Gyógyszerészkamara elnöki posztját.
149-ből 96 szavazatot kapott, amely majdnem két-harmados többséget jelent. Az elnök így harmadik ciklusát kezdi meg.

Az elkövetkező időben is az lesz a legfontosabb feladat, cél, hogy a kisgyógyszertárak megmentsék. A megyei vezetésnek kötelessége minden megyei tagot képviselnie, ha problémával fordulnak hozzájuk, akkor pedig segítenie. Dr. Kőhegyei Ferenc úgy fogalmazott: kiállnak továbbra is a szakma mellett, a hivatásuk mellett és az úgynevezett etikus gyógyszerészetet képviselik a jövőben is, csakúgy, mint eddig.

A kispatikákért, a magyar gyógyszerészetért folytatják a küzdelmet. Kötelességük, hogy mindenki számára egységesen hozzáférhető, európai szintű, teljeskörű gyógyszerellátást biztosítsanak. Ne legyen különbség város és falu, vagy városszéle és centruma között.

A Csongrád Megyei Gyógyszerészkamara elnöke kiemelte, a kispatikák megmenthetőek, azonban ehhez nem elég egy kamarai küzdelem, elhatározás. Szükséges a kormányzati háttér, szándék is, amely a küzdelmet segíti, mert a célt csak közösen lehet elérni. Ennek érdekében pedig az országos kamara folyamatos tárgyalásban van az egészségügyi kormányzattal, és a közös munka a remények szerint pozitív eredménnyel zárul majd.

Kodácz Csengele

Megosztom!
|