A városvezetés stratégiájába tartozik, hogy az ésszerű gazdálkodás mellett nem mondanak le a fejlesztésekről. Jelenleg a településen történő legfontosabb projekt a szennyvízberuházás. Hétfőn projektzáró konferenciát tartottak, melynek keretében zárták le a 92,5 millió forintos, első körös pályázatot.
A második körös pályázat elbírálás alatt van – fogalmazott Zsótér Károly, polgármester, aki hozzátette, hogy továbbra sem dőlhetnek hátra, ugyanis sok technikai feladatot kell még megoldani, a pályázathoz szükséges előírásokat, vagyis hiánypótlásokat pótolni kell.
Az együtt haladás céljából arra kérte a helyieket, hogy legyenek türelmesek, egy ilyen projekt több év mire a végére ér. Továbbá megköszönte mindazok munkáját, akik segítettek az első körös pályázat sikerében.
Hevesi István, a helyi Víziközmű Társulat elnöke sem gondolta, hogy ilyen sokáig fog tartani a projekt, majd hozzátette: mindenben úgy kell eljárni, ahogy azt meghatározzák, így egy-egy hiányzó dokumentum pótlása csak húzza az időt, de ezt el kell fogadnunk.
Bucsányi István, a Szegedi Víziközmű Működtető és Fejlesztő Rt mélyépítési főmérnöke portálunknak elmondta, hogy a támogatási szerződés megkötésétől számítva 6-8 hónap mire kezdődhetnek a munkálatok. Többfajta dátum kering, de a realitás az a jövő év vége. Az időjárás közbeszólhat, így a 2013-as év eleje véleményem szerint teljesen vállalható időpont, majd attól kezdve még két év mire elkészül a teljes hálózat a településen zárta Bucsányi.