Kedves Hallgató!

Anyának lenni nagy titok, ha Ön anya, akkor adjon hálát Teremtőjének, hogy méltatta Önt legközelebb lenni a teremtés nagy titkához. Egy férfi sem mondhatja, hogy a saját testében létrejött egy új ember. Manapság, ha megszületik egy baba, sokszor rögtön külön szobába teszik, hogy kíméljék az anyát, főleg, ha császármetszés által jött világra. Ott aztán fekszik az épp megszületett kis teremtmény 5 vagy 10 másik babával együtt. És, ha az egyik felébred, és sírni kezd a többi is hamarosan csatlakozik. Ilyenkor nem irigylésre méltó az ápolónők munkája.
Egy zenepedagógusnak viszont egyszer egy nagy ötlete támadt. Egy szülőotthonban kipróbálta mi történik, ha kisbabáknak magnóval lejátssza anyjuk szívdobogását. A csoda megtörtént. Pár perc alatt abbahagyták a sírást, mert visszaemlékeztek az anyaméhben töltött áldott 9 hónapos biztonságra, ahol semmi sem zavarta nyugalmukat.
Kedves Hallgató!

Miért sír a világ, miért uralkodik a nyugtalanság, kétségbeesés, félelem és depresszió olyan nagymértékben? A válasz egyszerű, már nem halljuk Isten szívdobogását. Megszületünk, de azóta már nem látjuk lelki anyánkat, az Istent. Kóborolunk a hideg világban, és bár olykor, főleg Karácsonykor, sejtünk valamit, hogy talán nincs úgy minden, ahogy lenni kéne. De Isten szerető szívéhez nem találunk vissza. Most talán megértjük, hogy miért sokkal nyugodtabb egy ember, akinek van Istene. Azért, mert hallja annak a szív dobogását, aki világra hozta, és ez elég neki. Reggel felkel, és beszél vele. Újra rájön, hogy a mindenható melegszívű Istennel van dolga. Nem kell félni semmitől! Mert bár kicsi és gyenge, Ő nem kicsi és gyenge, Ő kezében tartja a világos és az én kis életemet is.
Ezért érthetetlen néha számomra, miért vonakodik olyan sok ember Istenhez fordulni. Egy baba sem tiltakozik, ha odaviszik az anyjához, a melegen, érte dobogó szívhez. Vajon az újszülöttek okosabbak nálunk?

Megosztom!
|