A borászati termékek körében a borokat és a pezsgőket, a húskészítmények között pedig a sertés, kacsa, pulyka, liba és halhúsok és készítményekre fordítanak kiemelt figyelmet.
Emellett úgynevezett mélységi ellenőrzéssel az élőállat szállítást is ellenőrzik, valamint az édességeket, főleg a karácsonyi csokoládékat, szaloncukrokat.

Ellenőreiknél hasonlóképpen a többi ellenőrzést végző szervezetnél, nem a büntetés, inkább a megelőzés, valamint a figyelmezetés a cél, de a legelső a fogyasztó védelme. Az igazgató elmondta, ha fogyasztásra alkalmatlan, vagy veszélyes termékkel találkoznak nem tudnak eltekinteni a szankcióktól. Ha például jelölés, megnevezésbeli apróbb hiányosságot találnak, az esetben élnek figyelmeztetéssel. Az élőállat szállítás során pedig az állatvédelmet tartják szem előtt.

Az igazgató még hozzátette, évek óta tendencia, hogy ebben az időszakban egyre kevesebb problémával találkoznak és kiugróan súlyos szabálysértés az elmúlt évben nem is fordult elő.
Egy nagy apparátussal végzik az ellenőrzéseket célterületük többek között a bevásárlóközpontok, piacok és karácsonyi vásárok, de a vendéglátók és ezen belül is az ázsiai vendéglátók kiemelt figyelmet fognak kapni, tette hozzá dr. Farla Csaba.

Szombat Mihály