A csarnokban egy kartondoboz gyártó berendezés kap majd helyet, amellyel akár egységes, vagy egyedi megjelenésű nyomattal ellátott kartondobozokat készítenek. Kurucsai Tamás cégvezető, projektmenedzser elmondta: cégük fő profilja a paprikatermelés és kereskedelem, ezzel a fejlesztéssel ezen élelmiszerek minőségi és esztétikus csomagolását tudják majd biztosítani partnereik számára is.

Hozzátette: az exportáruk körében fontos az egységes megjelenés, mert a már megismert külső könnyen felismerhető, így hatékonyabb az értékesítés. Ugyanakkor egy belföldi piacra szánt kistermelői áru jó, ha egyedi, mert lehet, hogy kimondottan annak a termelőnek a portékáját keresik az üzletekben. A dobozgyártó gép már a telephelyen van, az bérleményként fog üzemelni a csarnokban nagy hatékonysággal, percenként akár 60 doboz készítésére is képes.

Kurucsai Tamás a beruházás finanszírozását ismertetve elmondta: 64 millió forint uniós támogatást nyertek egy DAOP kiíráson, a tíz százalék önerő mellett negyven százalék banki hitelből épült a csarnok a cég meglévő telephelyén. A fejlesztéssel két munkahelyet meg tud tartani a cég, és további kettőt létrehoz, ugyanakkor a helyi termelők piacra jutása is javul foglalta össze Kurucsai Tamás.

Molnár Attila