Molnárné Kecskeméti Rita települési képviselő kezdte a fórumot, és ismertette azokat a felvetéseket, melyeket a legutóbbi fórumon terjesztettek elő a lakók. Szó esett a meghatározhatatlan szálló, és mindenhová leülepedő porról, melyet azóta nem észleltek. Jelezték, hogy legutóbb augusztusban a volt Hódgép felől vélték `érkezni` a növényekre is rátelepedő port. A képviselő kérte, hogy ha észlelik, azonnal jelezzék féljük.

Elmondta, hogy hamarosan megállapodás születik az utazási társasággal az új menetrendről, ebben már igyekeznek belealkudni azokat a kéréseket és észrevételeket is melyeket legutóbb is jeleztek. Így a 13-es és az 1-es busz útvonalát, vagy járatgyakoriságát is megvizsgálják.

Kérés érkezett, nem kerülhetne-e vissza a csontritkulás szűrővizsgálat Vásárhelyre, erre dr Kallai Árpád a kórház főigazgatója ígért lépéseket. A képviselőasszony beszámolt a városrészt is érintő, de a város egészére kiterjedő közelmúltbeli eseményekről is.

Elmondta, Gyermekkarácsonnyal kedveskednek azoknak a gyerekeknek akik a nyáron is támogatásban részesültek és ételt kaptak. Most 1550 gyermek kap csomagot karácsonyra, melynek összeállításában vállalkozók is segítettek, valamint a Fekete Sasban ünnepi műsorral és uzsonnával fogadják őket.

Felhívta a figyelmet a jövő héten esedékes közmeghallgatásra, melynek ugyan három fő témája lesz, mindenkit arra biztatott vegyen részt a fórumon és mondja el véleményét, vegye ki részét, de legalább kövessék nyomon az eseményeket.

Szombat Mihály