Az ülés a felsőoktatásról szóló törvényjavaslat általános vitájával kezdődik reggel nyolc órakor. Ekkor a miniszteri expozéra, valamint a képviselőcsoportok vezérszónokainak felszólalására kerül sor, további képviselői felszólalásra pedig a vita délutánra tervezett folytatásában lesz lehetőség.
A parlament ez idő alatt a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól szóló törvényjavaslatot, valamint a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaira és a rendvédelmi tárgyú törvényekre vonatkozó jogszabály-módosításokat tárgyalhatja.
A képviselők hozzászólhatnak Esztergom egyes intézményeinek állami kezelésbe vételéről szóló javaslathoz is, amelyet többek között Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter jegyez. A kormánypárti előterjesztés Esztergom fizetési nehézségeire hivatkozva venné kezelésbe a város közfeladatot ellátó intézményeit.
A felsőoktatásról szóló vita folytatása és lezárása után a köznevelésről szóló törvényjavaslathoz benyújtott 333 módosító javaslat kerül terítékre. A Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár jegyezte előterjesztésen csak fideszes képviselők 174 indítvánnyal változtatnának. A nagyobbik kormánypárt indítványai közül több jelentősen átalakítaná a kormány terveit, így a jogszabályból kikerülhet például a pedagógus-életpályamodell, az egész napos iskola pedig kötelezettségből csak lehetőséggé válhat az intézmények számára.
Az Országgyűlés szerdán reggel folytatja e heti, ötnapos ülését.Forrás: MTI