A város megajándékozza idősebb polgárait. A 75 éven felüliek, mintegy 3359 fő, egyenként 5000 Ft értékű COOP üzletekben levásárolható utalványt vehetnek kézhez az ünnepet megelőző időszakban – lakókörzetük képviselője juttatja el az ajándékot a megajándékozottakhoz. A COOP üzletlánccal közös akció utalványát december 10 és 23 között kapják meg az idősek.

A város az idei évben is biztosít tűzifát a leginkább rászorulóknak. Elsősorban azokat
támogatja ennek keretében az önkormányzat fejenként 5 mázsa tűzifával, akik életkoruk,
betegségük vagy családi körülményeik miatt a szintén a város által biztosított
nyesedékgyűjtési lehetőséggel nem tudnak élni.
A tűzifa kiosztása november 23-a óta tart. Hetente 3 alkalommal 50-50 fő veheti át (azaz már 150-en átvették) értesítés alapján a tűzrevalót a Városellátó telephelyén. Karácsonyig várhatóan 600 családnak tud ebben a formában segítséget nyújtani a város. Nyesedékgyűjtésre 250 engedélyt adott ki idáig a hivatal.

A Gyermekkarácsony rendezvényre idén december 10-én szombaton 13-17 óra és 11-én vasárnap 9-13 óra között kerül sor.
A két napra 1550, 2-10 éves kor közötti gyermeket hívnak meg. Ezek a gyermekek főként a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak köréből kerülnek ki, de javaslatot tettek a névsorra a gyermekintézmények a szociális ellátórendszer intézményei, valamint a házi gyermekorvosok is.
A gyermekek több, mint 50 féle könyv közül választhatnak maguknak ajándékot, illetve 1-1 doboz édességet is kapnak. Meg is vendégelik őket pogácsával, kaláccsal, almával és teával.

A rendezvényt színpadi műsorok és kézműves-foglalkozások színesítik. A Gyermekkarácsony merendezéséhez a támogatói felajánlásokat várja az önkormányzat a 11600006-00000000-21810866 számlaszámra. Már több mint 60 magánszemély és vállalkozás vált a rászoruló gyermekek karácsonyi ünnepségének támogatójává.

A Hódfó dolgozói, valamint mindenki, akik az idén közfoglalkoztatás keretében dolgozott, összesen közel 1100 fő, több, mint 3000 Ft értékű ajándékcsomagot kapnak Karácsony előtt. A csomag tartósélelmiszert fog tartalmazni, melynek összeállításában a Hódmenza nyújt segítséget. A Hódfóval kapcsolatban még dr. Lázár János hozzátette, a Városellátóval egyesülve, jövő évtől már egy új cégként fognak működni.

A hajléktalanok számára is igyekszik az ünnepet szebbé tenni a város, ebédre látja vendégül őket az ünnep előtti napokban, valamint a Johannita segítő szolgálat támogatásával ruhaosztásra várják őket.

Szombat Mihály