Szél István polgármester elmondta, mivel az előző közrendvédelmi előadáson mérsékelt volt az érdeklődés ismét meghívta a rendőrség képviselőit, tájékoztassák munkájukról a lakosságot.

A fórumra dr. Rádi Norberten, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetőjén kívül vezető kollegái és a két körzeti megbízott is ellátogatott. A rendőrkapitány elmondta, folyamatban lévő ügyekről nem beszélhet, de a közelmúlt székkutasi trükkös, vagy besurranásos betörései megelőzhetők lettek volna, elővigyázatossággal, bizalmatlansággal.

Ismét hoztak két oktatófilmet, melyet a jelenlévő rendőrök kommentáltak is felhívták a figyelmet azokra a hibákra melyeket, akár a helyi lakosok is elkövethetnek, megkönnyítve ezzel az elkövetők dolgát.

Dr. Rádi Norbert szólt arról is, immáron hivatalosan is két körzeti megbízottja van a településnek, és azon dolgoznak, hogy a jövőben ez a szám tovább nőjék. Amennyiben a két rendőre nem elérhető, mivel pihenni nekik is kell, és nem mindig vannak szolgálatban, akkor pedig a vásárhelyi kapitányság fog biztosítani rendőri jelenlétet minden megkeresésre, vagy bejelentésre.

Domján Ferenc, azt kifogásolta miért látják keveset a helyi rendőröket, illetve miért nem elérhetők, valamint jelezte, hogy lakókörnyezetében igen gyakran lát házalókat, pedig a település bejáratainál tiltják a házaló kereskedelmet.

Hódi János a közlekedési táblákról érdeklődött, mivel sok az olyan tábla, mely a fák lombjaiban került, vagy lenőtték azt az ágak. A polgármester ígéretet tett a táblák láthatóvá tételére, és hozzátette a közbiztonság növelésének első lépcsője egy ilyen fórum, valamint a kétoldalú kommunikáció, melyen mindenképpen javítani kell a jövőben.

A polgármester a rendőri beszámoló végén kijelentette, legyen mindenhol kutya, mivel Székkutason nem lesz úgysem ebadó.

A településvezető ezenkívül beszámolt azokról az eredményekről, melyek az elmúlt időszakot fémjelzik, valamint a közeljövő fejlesztéseit is ismertette. Így több pályázatról, mint a csapadékvíz elvezetés megoldása a település határában, a művelődési ház szociális helyiségeinek felújításáról, a tornaterem rekonstrukciójáról, a 47-es főút és a hozzá kapcsolódó kerékpárút jelenlegi helyzetéről.

Kiemelte, a jövő éve elején a kistérség településeinek 700 millió forint pályázati összeg válik lehívhatóvá, melyen már Vásárhely és Mindszent nem vehet részt, csak Székkutas és Mártély pályázhat erre az összegre.

A közmeghallgatáson a képviselők is szót kaptak, külön számoltak be a falugazdálkodást, a szociális ügyeket és a civil szervezeteket érintő ügyekről.

Szombat Mihály