Kovácsné Rostás Erzsébet vasárnap reggel még szomorúan számolt be arról, hogy a gyönyörű adventi díszítés hatalmas gyertyáit estére kelvén ellopták. Amivel egész pénteken dolgoztak a település lakói, többek között Suba Irénke és Benkő Mártika, az olvasókör tagjai és sokan mások, azt a munkát rongálta meg valaki, vagy valakik vasárnap reggelre.

Vasárnap délben aztán kiderült, nem lopták el a gyertyákat, de a díszt tényleg megrongálták, a szökőkút belsejébe lökték. Ezt, mint a település gondnoka elmondta, az ügyeletes körzeti megbízott észlelte, és kiszedte, majd a másik kettővel egyetemben éjszakára bevitte a polgármesteri hivatalba, ahol a rendőrségi iroda is található.

Ezzel a teljesen civil összefogással készült adventi alkotás némi anyagiaktól mentesült, hiszen közel 10 ezer forint lett volna a gyertyák pótlása, melyért Kovácsné már el is indult a közeli bevásárlóközpontba. Azt az érintettek és a falusiak is remélik, nem ismétlődik meg a vandál tett, és az incidens nem homályosítja el a délutáni első gyertyagyújtást.

Szombat Mihály