Valastyánné Dr. Vízhányó Júliát jelölték ki önkormányzati biztosnak az orosházi kórház élére, a pénzügyi bizottság legutóbbi ülésén. A biztos december elsejétől 6 hónapon keresztül látja el a feladatot. Mindezt a pénteki testületi ülésen jelentette be Dávid Zoltán, a pénzügyi bizottság fideszes elnöke.

A testület november 4-én rendkívüli ülésen döntött arról, hogy a kórház több mint 600 millió forintos adósságát faktorálják, így továbbra is működőképes maradt az intézmény.

– A biztos kinevezésével a működőképesség mellett a törvényesség is biztosított. A legfontosabb, hogy egyik kórházi dolgozónak sem kell az állását féltenie és a kórház ellátási körzetébe tartozó több mint 100 ezer ember is megkapja az egészségügyi szolgáltatásokat tudta meg az oroscafe.hu Dávid Zoltántól.

A bizottsági elnök elmondta, hogy a nyilvánosan meghirdetett biztosi helyre négy érvényes pályázat érkezett, közülük a város szempontjából a legköltséghatékonyabb nyert. Orosházi pályázat nem érkezett, a most kinevezett Valastyánné Dr. Vízhányó Júlia békéscsabai lakos. Arra, hogy mennyi a biztos díjazása nem kaptunk választ, ennek nyilvánosságra hozatalára nem volt felhatalmazása Dávid Zoltánnak.

Az önkormányzati biztos havonta számol be munkájáról a pénzügyi bizottság elnökének, aki erről tájékoztatja a polgármestert. A biztos a kórház működőképességét, pénzügyi helyzetét vizsgálja és olyan intézkedéseket hoz, amellyel tovább lehet ésszerűsíteni az intézmény gazdálkodását. (Forrás: oroscafe.hu)