A kisgyógyszertárak még mindig veszélyben vannak, a kamarának pedig óriási feladata, hogy megvédje őket mondta dr. Kőhegyi Ferenc. A Csongrád Megyei Gyógyszerészkamara elnöke hozzátette, amennyiben a kamara nem tud segítséget nyújtani, a falusi vagy például a városszéli kis patikáknak, akkor sérül a betegellátás, mivel a betegek gyógyszerhez jutásának a joga nem tud megvalósulni.

Dr. Kőhegyi Ferenc kiemelte, mind a Csongrád megyei, mind pedig az országos gyógyszerészkamara mindent megtesznek a helyzet javulásáért, jelenleg is tárgyalásban állnak az egészségügyi kormányzattal, amely a remények szerint pozitív eredménnyel zárul majd. A Csongrád Megyei Gyógyszerészkamara elnöke megerősítette, a kispatikák a jelenlegi kamarával meg lesznek mentve, de ehhez az is kell, hogy a kamara valamennyi tagja, akiknek szintén ez a céljuk, akarják is ezt.

Egy kamarának kötelessége, hogy a tagjaira vigyázzon, hiszen ők végzik a gyógyszerellátást. Így ennek értelmében a betegek, a lakosság védelmében teszik mindezt. A kamarák lobbi tevékenysége, segítő szándéka főként azon patikák érdekeinek védelmében mutatkozik meg, amelyek valami oknál fogva, például a liberalizáció miatt, tönkrementek. Jelenleg deliberalizáció van folyamatban, és mindent el kell követniük, hogy azok, akik ezeket a gyógyszertárakat működtetik, továbbra is biztonságosan tudják ezt folytatni tette hozzá a Csongrád megyei elnök.

Kodácz Csengele

Megosztom!
|