Vadócz Attila tájékoztatása szerint a szakszervezeti vezető előzetes letartóztatását a kaposvári bíróság 30 napra rendelte el a büntetőeljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélye miatt, továbbá azért, mert megszegte a lakhelyelhagyási tilalmat.
A Somogy Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy a Kaposvári Nyomozó Ügyészség aznap kezdeményezte lakhelyelhagyási tilalom megszegése, bizonyítási eszköz hamisítása, tanúk befolyásolása miatt a csütörtökön őrizetbe vett Szima Judit előzetes letartóztatását. A TMRSZ főtitkárának előzetes letartóztatásba vételét a nyomozóhatóság továbbá amiatt is kezdeményezte, mert “megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén további tanúk befolyásolásával, illetve tárgyi bizonyítási eszközök, okiratok megsemmisítésével, meghamisításával meghiúsítaná, megnehezítené a bizonyítást”.
A főügyészség a pénteki közleményében a nyomozás eddig fejleményeiről is tájékoztatott.
E szerint a Kaposvári Nyomozó Ügyészség ez év június 2-án “konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást a TMRSZ működése során elkövetett cselekmények miatt ismeretlen tettes ellen”. Még aznap – jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás, valamint jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűncselekmények megalapozott gyanújával – őrizetbe vették Szima Juditot, a szakszervezet főtitkárát, majd szeptember 19-én “munkáltatással összefüggésben elkövetett, az adóbevételt nagyobb mértékben csökkentő adócsalás” bűntettével is meggyanúsították. Öt nappal később a sikkasztás vonatkozásában a nyomozó ügyészség a gyanúsítást módosította “jelentős értékre, folytatólagosan, üzletszerűen és részben bűnszövetségben elkövetett” bűncselekményre.
A nyomozó ügyészség ezen felül többrendbeli adóbevételt nagyobb mértékben csökkentő adócsalással, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével, az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével is gyanúsítja a TMRSZ főtitkárát – írta közleményében a Somogy Megyei Főügyészség, hozzátéve: a nyomozás több szálon, más bűncselekmények gyanúja miatt, több szakértő bevonásával tovább folytatódik, a bűnügyben Szima Juditon kívül eddig három személy gyanúsítottkénti kihallgatására került sor.
A nyomozó ügyészség júniusban is kezdeményezte Szima Judit előzetes letartóztatását. A Kaposvári Városi Bíróság a szakszervezeti vezető ellen június 6-án lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Létavértesre.

forrás:MTI