A most 42 éves ráckeresztúri (Fejér megye) vádlott egy Kecskemét, Izsáki úti bevásárlóközpontban lévő ékszerüzletben vágta ki a páncélszekrény oldalát, majd magával vitt akkori áron 13.4 millió forint értékű ékszert.

A vádirat szerint Cs. Attila 2003. augusztus 19-re virradó mászott fel a kecskeméti bevásárlóközpont átalakítás alatt lévő emeleti részére, ahonnan egy belső lépcsőn keresztül jutott vissza a földszintre. Kibontotta az üzletközpontban lévő ékszerüzlet biztonsági acélrácsát, betörte az ajtóüveget, majd a keletkezett 80-szor 60 centiméteres résen visszahajtotta a biztonsági ragasztott üveget. Ezen a nyíláson jutott az üzletbe, ahol elsőként leragasztotta a falra szerelt mozgásérzékelőt. Ezután a pult alatt elhelyezett, padlóhoz rögzített, Bécsi típusú páncélszekrényhez ment és flex-szel kivágta az oldalát.

Ettől a pillanattól kezdve övé volt az ékszerüzlet teljes aranyáru-készlete. A tálcákról összesen 3.127,67 gramm súlyú gyűrűt, karláncot, nyakláncot, medált pakolt össze, de nem hagyta ott a páncélszekrényben talált 150 ezer forintnyi készpénzt sem. A sértett üzlettulajdonos kára a mai napig nem térült meg.

Néhány üzlettel arrébb egy divatáru üzletbe is bement. Márkás táskákat, öveket, zakókat, ingeket, pólókat, zoknikat, nadrágokat, pulóvereket vitt el 582 ezer forint értékben. A kár itt sem térült meg. Végül `benézett` még egy üzletbe, ahol alsónadrágokat, zoknikat és harisnyákat vett magához, 79 ezer forint értékben, majd távozott a bevásárlóközpontból.

Most jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolják a kecskeméti ügyészek. Indítványozták, hogy börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje majd a kecskeméti bíróság a férfit, valamint hogy vagyonelkobzást is rendeljenek el vele szemben.

Forrás: baon