Csaknem fél éve fogalmazódott meg a gondolat a szervezőkben és azóta éjt-nappallá téve folytak a show előkészületei. A csarnok erre az estére igazi párizsi hangulatot árasztott, amit kellemesen belengett már a karácsonyi ünnepkör és a báli szezon előszele.
A helyszín, mint az most kiderült kiváló helyszíne egy divatbemutatónak, hosszú és látványos felvezető folyosóval rendelkezik.

A közel két órás show-n a szegedi Berki Eszter, valamint a vásárhelyi Somogyi Böbe Elisabeth Wonderland – , illetve a rendező Ecker Szilvia Essende desing – , már a jövőbe mutató és a következő időszakot meghatározó ruhakölteményei kerültek bemutatásra profi koreográfiával és modellek közvetítésével.

A három részre osztott divatbemutató között kulturális programok szórakoztatták a közönséget. Elsőként a Szent István Általános Iskola első osztályosai léptek színpadra, S. Nagy Ildikó pedagógus vezetésével. A kicsik Lucázása és Betlehemi játéka megalapozta az est hangulatát.

A második `pihenőben` a Promenád Táncsport Egyesület ifjú tehetségei vették át a plázst, és latin táncbemutatójukkal forrósították fel a helyszínt. A karácsony közeledtét jelezte Bereczki Szilvia színésznő, a Szegedi Nemzeti Színház tagjának dalcsokra is. Az est konferansziéja a szintén csodás ruhákba bújó Dobos Kata volt.

A bemutatott ruhák között még csak két hasonlót sem lehetett találni, de világosan látszódott még a nem szakavatottak számára is, hogy három igen különböző és extravagáns kollekcióról van szó. A bemutatott ruhácskák már a báli szezont idézték, szolid, merész, meghökkentő, vagy éppen klasszikus megoldásaikkal. A hajköltemények úgyszintén útmutatást adtak az idei illetve a jövő év frizuradivatjához, a szélfúttától a fantasztikus, emeletes alkalmi “hajszobrokig”. Elismerő tapsot váltottak ki a közönségből, amit az est befejeztével, Meszlényiné Marika főhajszobrász széles mosollyal nyugtázott.

A férfiszemek sem pihenhettek ezen az estén, hiszen rengeteg rendkívül csinos hölgy és egy úr – mutatta be a kollekciókat, akik profi, és tehetséges modellek lévén könnyedén hajtották végre Dányi András stylist utasításait, aki a fővárosból érkezett és két napon át tanította be a lányokat.

A fergeteges fináléban már vastaps fogadta a ruhákat, modelleket és nem utolsósorban a három tervezőt, akik az est bevételéből az első fellépők, az általános iskolások mindennapjaihoz is tettek anyagi felajánlást.
A rendezvény főtámogatója szerkesztőségünk, a Rádió 7 és a www.promenad.hu népes csapattal képviseltette magát e nem mindennapi vásárhelyi fiesztán. A gála végén a támogatók ismertetésénél így nagy tapsot kapott Égető Gyula, Boros Ilona, Kodácz Csengele, Higi Réka, Dudás Róbert és Szombat Mihály.

Szombat Mihály
Szombaton reggel hatalmas képgalériával!!