Pontban 16 órakor megkezdődött a Magyar Női Ökölvívó Bajnokság a Hódtói Sportcsarnokban. A megnyitón közreműködött Vágó János karnagy vezette Városi Fúvószenekar, majd Horváth Zoltán, sportreferens a következőket mondta: a Hódmezővásárhelyi Boksz Klub évek óta sikeresen működő egyesület a városban, akik most egy igen színvonalas versenyt rendeznek, melyről akár a Londonig is vezethet az út, hiszen a legjobbak bekerülnek a válogatottba, majd a következő évi Olimpián is részt vehetnek.
A sportreferens bízik abban, hogy sokan látogatnak ki a négy nap alatt a sportcsarnokba és igazi bokszhangulatot varázsolnak.
Az összecsapások helyi versenyzők részvételeivel kezdődtek. A juniorok között Zaka Edit állt szorítóba. A vásárhelyi lánynak nem sikerült a debütálás, hiszen a debreceni Imre Fanni technikai KO-val győzött. A második mérkőzésnek is volt vásárhelyi résztvevője. Károly Dóra és Viski Ágnes párharca ugyan végigment, de 3-2-re a szintén debreceni Ágnes diadalmaskodott.
Az Elit kategóriában a vásárhelyi Brilla Andreát, a budapesti Ancsin Katalinnal sorsolták össze. A fővárosi lány akarata érvényesült és nyerte meg az összecsapást.