Felkészültek a lányok, amit tudtam technikailag mindent átadtam nekik kezdte beszélgetésünket Szalkai Edina, a Hódmezővásárhelyi Boksz Klub edzője, aki öt érmet és egy Magyar Bajnoki címet vár bokszolóitól.

Csütörtökön 16 órakor veszi kezdetét a Női Magyar Bajnokság a Hódtói Sportcsarnokban, ahol a selejtező összecsapásokat láthatja a közönség. Pénteken és szombaton a 14 órakor kezdenek. Előbb a negyed,- majd az elődöntőket tartják. Vasárnap, pedig a várva várt finálék következnek délelőtt 9 órától.

Meglepően sokan érkeztek, ugyanis 36 egyesület 92 versenyzője áll majd ringbe Vásárhelyen folytatta Szalkai Edina, aki szerint érdemes kilátogatni a csarnokba, hiszen így a sorsolás után is kiderült, hogy nagyon érdekes összecsapások várhatóak.

Almási István, alpolgármester a sorsolást követően elmondta, hogy ilyen rangos ökölvívó versenyt még nem rendeztek a városban. Véleménye szerint örvendetes, hogy nemcsak felnőtt, hanem junior kategória is van ezen a megmérettetésen. Annak idején Csáki Éva és Szalkai Edina is kiválóan szerepelt az Országos Bajnokságokon, most az utóbbi szervezői feladatokat lát el, míg Évát ugyancsak láthatjuk majd a ringben és reméljük éremmel zárja a viadalt.

Vásárhelyi érdekeltségek, első meccsek:

Junior kategória:
46 kg:
Zaka Edit (Hmvhely) Imre Fanni
Károly Dóra (Hmvhely) Viski Ágnes
Elit kategória:
48 kg: Taró Tekla (Hmvhely) Traxel Nikolett
51 kg: Brilla Andrea (Hmvhely) Ancsin Katalin
54 kg: Kecskeméti Imola (Hmvhely) Máté Melinda
57 kg: Csáki Éva (Hmvhely) Bordás Annamária
80 kg: Angyal Afrodité (Hmvhely) erőnyerő