Válasszuk ki a hozzánk legközelebb álló stílust. Karácsonnyal kapcsolatban is van új trend, ami a régmúltba tekint vissza, szinte már hagyományőrzőnek is mondható, ez a piros alapon fehér pöttyes gomba ihlette aprópöttyes minta. Lehet ez textil, mécsestartó vagy fafelület, ami békebeli hangulatot teremt. A fehérpöttyes minta jól társítható a már meglévő piros díszeinkhez.
Másik irányzat, melyet Schleiffer Judit azoknak ajánl, akik most kezdik el összegyűjteni első karácsonyi díszeiket vagy kisgyerek van a családban. Ezt azok az ezerszínű díszek képviselik, melyeket a sütemények, muffinok ihlettek, és a mesevilágba repítenek minket. Sokszínűségük ellenére harmonikus összképet alkotnak.
Nem kell mindig lecserélni az egész díszkészletünket. Vannak színtársítások melyekkel kiegészítve a régi díszeket, más hangulatot adhatunk karácsonyfánknak, otthonunknak. Így például az aranyhoz nagyon jól illik a világoszöld. Az ezüst díszeket fehérrel társíthatjuk, ez jegesebb, de tiszta hangulatot kölcsönöz. Divat a lila, mely szintén jól mutat a már említett ezüsttel, de a rózsaszínnel is. Lehet meglepő, de bátran alkalmazhatjuk a barna színt is, akár lilával, kékkel vagy rózsaszínnel.
Kísérletezzünk bátran! Aki ötletet és kellékeket keres az térjen be az Édes Otthon Ajándék- és Lakberendezési Üzletbe! Az üzletet Hódmezővásárhelyen az Andrássy út 3. alatt találjuk.
Török Anita