Sárközy Szabolcs tanácsvezető bíró folytatólagosan elkövetett erőszakos nemi közösülés bűntettében, valamint kiskorúak veszélyeztetésének bűntettében találta bűnösnek Jakab Pétert.
A bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát megszüntette.
A vádirat szerint a vádlottnak a korábbi kapcsolatából két leánygyermeke született 1994-ben, illetve 1996-ban, ők az ügy sértettjei. A szülők válása után a két kislány édesapjukhoz került.
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata szerint a vádlott 2006 tavasza és 2007 tavasza között négy alkalommal fenyegetéssel, illetve erőszakkal közösülés eltűrésére kényszerítette egyik gyermekét. A férfi az első erőszakos nemi közösülés előtt megverte, és ez olyan félelmet váltott ki a lányban, hogy a későbbiekben sem mert ellenkezni.
A kislány végül nővérének és nagynénjének is elmondta a vele történteket.
Az ítélet indoklása szerint a bizonyítási eljárásban a sértett vallomását testvére is megerősítette, eszerint a férfi legalább négy alkalommal erőszakosan közösült a kislányával.
A bíróság szerint az is bebizonyosodott, hogy a vádlott ittas állapotban, gyermekeit rendszeresen és ok nélkül bántalmazta.
Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosbításért, a vádlott felmentésért, védője bizonyítottság hiányában elsősorban felmentésért, másodsorban a kiszabott ítélet időtartamának enyhítéséért nyújtott be fellebbezést.Forrás: MTI