Hétfőn volt Balástyán bőrgyógyászati szakrendelés, kéz- és lábápolás, életmód tanácsadás, vérnyomás, vércukor és koleszterinszint mérés, energetikai masszázs, fogászati szűrés, fogászati kezelések és néhány előadás az első napon. Minden időpont betelt, de az előzetes jelentkezéseket tekintve a hét többi napján is hasonló részvétel várható mondta el Huszka Edina védőnő, az egészséghét szervezője.

Tiszta víz és az egészség összefüggéséről volt beszélgetés Lévay Ferenc Zoltán élelmiszermérnökkel délután, de koraeste a Tanodában Bárkányi Edit reflexológus, természetgyógyász tartott előadást `A lelki tényezők, mint a betegségek lelki okai` címmel. Az előadó néhány betegség kiváltó lelki eredetéről beszélt a hallgatóságnak.

Leszögezte: a szeretet a legfontosabb. Mint mondta: először is magunkkal kell szeretetben lenni, az után a környezetünkkel. A bevitt ételek tekintetében pedig azt és csak annyit szabad enni, amennyi jól esik, és amennyit úgy érzünk, hogy az jó lesz nekünk. Mert ha azzal a tudattal fogyasztunk valamit, hogy az nekünk ártani fog, akkor valóban úgy is lesz.

Előadásában kitért a vese, máj, vastag- vékonybél, pajzsmirigy, a csontozat és az izomzat betegségeire, és azok kezelés melletti életmódbeli változtatásokkal történő gyógyítására.

Molnár Attila