A hangtálat a ruhában fekvő testre helyezik, aztán filcütővel lágyan megütik. Az így keletkezett rezgés áthatol a bőrön, az izmokon, eljut a szervekhez, egészen a sejtekig, és segít visszaállítani az eredeti, egyéni rezgésünket, harmóniánkat. A vibráció lágyan masszírozza az akupunktúrás pontokat, a meridiánokat, tisztítja és feltölti a csakrákat, és az aurát. Mivel testünk nagy részét víz alkotja, ezeket a rezgéseket kitűnően vezeti mondta el Seresné Kapu Márta hangrezgés terapeuta és segítő Diviki Sándor műsorvezetővel beszélgetve.
A hangtál a hagyomány szerint 7 fémet tartalmaz, amelyek társíthatók a 7 bolygó élettani hatásához. A vendégünk által alkalmazott hangkeltő eszközök Tibetből, Nepálból és Kínából származnak, de az általa tartott hangterápiás foglalkozásokon gongot, indiai srutit (a harmóniumhoz hasonlít) és afrikai kalimbát (a zongora ősének tartják) is használnak a félelmektől, gátlásoktól megszabadító kezeléshez.
Seresné Kapu Márta önmagunk szeretetének fontosságát is hangsúlyozta, és több az ellazulást segítő, megnyugtató zenét is ajánlott, így például Beethoven Sors szimfóniáját és Csajkovszkijtól a Hattyúk tavát.

Kokovai Péter