Összeszámolhatatlan, talán ha mindent egyesével megszámolnák, ezer körüli számot kapnánk kezdte beszélgetésünket dr. Ávéd János, háziorvos, akinek gyűjteményét állították ki a kulturális központban. Műszerek, különböző eszközök, ágy, fogorvosi szék és talán soha nem érnénk a végére, ha mindent leírnánk. Rengeteg régen használt orvosi eszközt gyűjtött össze dr. Ávéd János, aki elmondta, hogy a kiállított tárgyak közül egyetlen egy darabot sem vásárolt, mindegyiket úgy kapta, gyűjtötte össze.
Leírhatatlan élményben lehet része annak, aki ellátogat a kulturális központba, hiszen olyan orvosi eszközökkel is találkozhat, melyeket az elmúlt században használtak.
A kiállítás ünnepélyes megnyitójára természetesen sokak kíváncsiak voltak. Éppen ezért rendezték meg előtte a Mindszent-Szentes Orvostörténeti konferenciát, melyen nyolc doktor tartott előadást. A rendezvény színvonalát emelte, hogy Szirbik Imre, Szentes polgármestere is helyet foglalt az érdeklődők soraiban.
Dr. Várkonyi Katalin, a dr. Bugyi István Kórház főigazgatójának, dr. Papp Zoltán, a Kórház főorvosának és dr. Ávéd János, mindszenti háziorvos megnyitóját követően id. Kispál Mihály, főorvos emlékezett a szentesi és a mindszenti orvosokra, majd több előadást hallgathattak végig a megjelentek.