A Hír TV által felkeresett győri kisboltban volt olyan vevő, aki olcsó arcszeszt keresett, mert azt is meg lehet inni. A kereskedő szerint az aromából és tiszta szeszből készült röviditalok iránt nem csökkent a kereslet az 50 százalékos adóemelés óta, de a fogyasztók mások lettek. Boglári Sándor kereskedő elmondása szerint azok a vevők kezdtek `elmaradni`, akik `csak úgy nagy nehezen szedték össze rá az aprópénzt`.

A kocsmárosok profitkieséssel kalkulálnak. `Tendencia lesz, hogy megveszik máshol, kocsiból isznak` vélekedett Szarvas Zoltán vállalkozó. Kiemelte, hogy nem nagyon van lehetőségük árat emelni.

A gyártók várhatóan új termékeket dobnak piacra. A Győri Likőrgyár Zrt. vezérigazgatója, Barabás Attila szerint két lehetőségük van: vagy csökkentik az alkoholtartalmat, így tudják tartani az áraikat, vagy magasabb presztízsű termékeket készítenek, például `Napóleon szeszes italok helyett Napóleon brandyt`.

A cégvezető hozzátette, az új termékek bevezetése a piacra több tíz millió forintba kerül, hiszen új címkéket kell tervezni és gyártani, és a reklámozásnak is megvannak a maga költségei.Forrás: mno.hu