Értetlenül állok Szentistványi István médián keresztül történő üzengetése előtt, hiszen nyugodtan felhívhatott volna telefonon, vagy megkereshetett volna levélben, ahelyett, hogy a sajtó előtt játszik színházat. Egyébként nyitott kapukat dönget, mert a ma reggeli jogi bizottsági ülésen szóltam a Bizottság ügyviteli titkárának, hogy november 21-re hívja össze az átvilágító bizottságot.

Az LMP képviselője több pontot téved.

A Szegedi Vásár- és Piacüzemeltető Kft. és a Szegedi Városkép Kft. esetében készült anyagokról azért nem kapott a Bizottság értesítést, mert a szakértők nem adtak le hivatalos anyagot a városházára, tudomásom szerint ezt hétfőn teszik meg. A bizottsági ülésen többek között épp ennek a két cégnek az anyagait fogjuk megtárgyalni. Az SZKT esetében is téved a képviselő, hiszen e cég vizsgálata befejeződött, ott az elkészült jelentések alapján például nagy kárt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentés született, amiről a sajtó is beszámolt. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz az ügyben, a cég ügyvezetőjét, Tóth Istvánt épp a mai napon hallgatták meg tanúként. Az IH-Rendezvényközpontot működtető cég kapcsán pedig a szakértői vélemények több ponton marasztalták el a cég korábbi vezetését, a hiányosságokat pedig a szocialisták egy halom dokumentummal próbálták igazolni, melyeknek a vizsgálatára több időre volt szükség. Egyébként nem sikerül megnyugtató módon igazolniuk a papírok valódiságát, ezért feljelentést javaslok majd november 21-én.

A bizottság a tápéi nevelőotthon ügyét pedig azért nem tudta lezárni, mert épp az LMP által javasolt szakértő több alkalommal sem jelent meg a bizottság előtt, miközben háromszor is meghívtuk.

Szeged, 2011. november 11.

Dr. Gyimesi László
Elnök