A kutyafuttató áthelyezése és a kőfal építési tilalmának megszüntetése, a csatornázás kérdése és a Tóalj utca felől zajvédő fal felszerelése szerepelt a legutóbbi fórum felvetései között is – mondta el Cseri Tamás, és hozzátette, sok jó hírrel még nem tud szolgálni, a múlt heti közgyűlés nem ért véget, folytatása ezen a héten csütörtökön lesz.

A bizottságokon ezek a kérdések még nem mentek át, így nem kerültek a testület elé. A zajvédő fal 13 millióba kerülne, a csatornázás szintén közel 14 millióba kerülne, ami jelenleg túl sok, ezért a pénzügyi bizottság nem terjesztette a közgyűlés elé.

A kutyafuttatóval kapcsolatban a Lidl mögötti terület merült még fel, de nem véletlenül került jelenlegi helyére. A képviselő viszont ígéretet tett annak gyakoribb takarítására,
fertőtlenítésére.

Felvetés érkezett a kihelyezett fekvőrendőrrel kapcsolatban, melyet még mindig nem távolítottak el, de ez most már napokon belül megtörténik – ígérte a képviselő.

Kukát is rakattak ki a sportpálya mellé, mivel az oldalvonal mentén ez eddig nem volt. Ezzel kapcsolatban kérést is intéztek a képviselőhöz, miszerint az itt lakók nem tudnak aludni, pihenni a késő estig itt randalírozók miatt. Ugyan így a túl késői és a túl korai kutyasétáltatók is zavarják a nyugalmat.

Cseri Tamás a lakásfenntartási támogatásokról is beszélt, és kiemelte, a városban 3-4 ezer támogatás kiosztására lenne lehetőség, ez még nem merült ki, így mindenkit arra biztat, hogy amennyiben az egy főre jutó jövedelem nem éri el a 71 ezer forintot kérvényezzék a támogatást. Ez az idei évtől nemcsak gázra, de a többi közületre, távhőre is kérhető.

Kifogás érkezett a közvilágítással kapcsolatban is, miszerint, szép és jó, de indokolatlanul van bekapcsolva a nappali időszakban reggel és délután is. A képviselő megígérte, hogy utánanéz, valamint hozzátette, az új energiatakarékos ledes izzók cseréjével nagyon sokat fog spórolni a város a közvilágításon. Az éves energiaköltség több mint 400 millió, a beruházás 300 millióba került a városnak és 35 %-os megtakarítást hoz, így legkésőbb 3 év alatt megtérül.

Szombat Mihály