Dr. Bálint Péter, először gyermekorvosként az újszülött osztályon dolgozott, majd helyettes orvos igazgató, később a kórház első számú vezetőjévé avanzsált.
Beszélt az Erdélyi gyökereiről, édesapja Kolozsváron végezte tanulmányait, majd Budapesten jogot végzett. Anyai nagymamája végig a családdal élt és ő vezette a háztartást, édesapja Bálint István és felesége dr. Bálint Istvánné Enyedi Erzsébet Doboz, Békéscsaba után Hódmezővásárhelyen telepedett le, a Tabáni templomban végezte a lelkészi munkáját, míg édesanyja belgyógyász főorvosként dolgozott városunkban.

Az óvodás évek és az általános iskola elvégzése után a Bethlen Gábor Gimnázium négy éve következett, érettségit követően a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán folytatta tanulmányait. Általános orvosi diploma, majd csecsemő-és gyermekgyógyászat szakvizsga, folytatásként Neomatológiai intenzív szakvizsga. A tanulás folytatásaként Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Közgazdasági szakán végzett és megszerezte az Orvos-közgazdász szakképesítését. Huszonkilenc évig tanult – és mint elmondta – jelenleg is képezi magát.

Munkahelyei: a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház, a szegedi kórház koraszülött osztálya, 1992-1998 között Gyermekgyógyász szakorvos városunkban, majd Makón, a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórházban, ahol Csecsemő-és Gyermekosztály Főorvosa volt.

Négy éve dolgozik Jászberényben. Azonban Hódmezővásárhelyen sok barátja és ismerőse van, akikkel ma is tartja a kapcsolatot. Számos festőművész Fejér Csaba, Csikós András, Kurucz D. István és fia és sok más számára kedves személyről beszélt a műsorban.

Eszter lánya pszichológusnak készül. Búcsúzásképpen, elmondta a Jászberényi kórházban rátalált a feladat, amelyet örömmel vállalt és vállal. Fő célja a gyógyítás és a szervezés magas szintű megvalósítása.

Diviki Sándor