Az államtitkár hangsúlyozta, a Vidékfejlesztési Minisztérium az Európai Unió elveivel összhangban kiemelten támogatja a tejágazatot. A tejcsomag – az Európai Unió tejágazatot érintő szabályozása – középtávon szolgálja az ágazat szakmai érdekeit, hozzájárul a termelés és a piac átláthatóságának növeléséhez, a versenyképesség javításához, és az összehangolt piaci érvényesüléshez.
A tejcsomag részeként folytatta Czerván György – a különleges hátrányok kezelésére a tejtermelők jövőre közel 45 millió euróra (13 milliárd forint) számíthatnak. 2011-ben a támogatás tejkilogrammonként 9,70 Ft volt.
A tárca továbbra is megadja a tejágazat szerkezetátalakítását segítő állatjóléti támogatást (8,7 milliárd Ft/év öt éven keresztül).
Valamennyi állattenyésztéshez kapcsolódó nemzeti támogatási jogcímnél (állatjólét, állati hulla elszállítása, állati betegségek megelőzése) a tárca az elérhető legmagasabb szinten finanszírozza és folytatja a következő években is azokat a forgóeszköz-hitelprogramokat, melyek fontos szerepet játszanak az állattartó vállalkozások likviditásának megőrzésében, hangsúlyozta a tárca agrárgazdaságért felelős államtitkára.

A Galgamenti Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Szövetkezet – részben pályázati forrásból – megvalósított fejőház és tejház korszerűsítésével olyan technológiát épített ki, amely európai szinten is versenyképes, és megfelel a mezőgazdasági termékek piacán jelentkező egyre növekvő kihívásoknak.

Vidékfejlesztési Minisztérium