A Gmail hamarosan automatikusan minden felhasználónál átvált az új megjelenésre. Aki azonban nem akar várni, azonnal módosíthat, ha bejelentkezik a Gmailbe, és a jobb alsó sarokban, a kék mezőben levő `Váltás az új megjelenésre` feliratra kattint. A változásokat hivatalosan a Google blogbejegyzésben jelentette be a cég, a hírt a Mashable is megírta.

A Google modern megjelenést, új témákat, rendezett beszélgetéseket, továbbfejlesztett keresést és nagyobb kontrollt ígér.

Első lépésként a jobb felső sarokban levő `Beállítások` legördülő menüben érdemes a megjelenési sűrűséget módosítani: a nagyobb kijelzőkhöz a kényelmes illetve a kellemes változatot javasolja a rendszer, kisebbekhez a kompaktot. Arra szolgál, hogy a felhasználó eldönthesse, sok e-mailt szeretne-e látni a képernyőn egyszerre, vagy levegősebben olvasná a leveleket.

Hobbi gmailezőknek a következő lépés a Beállítások/Beállítások/Témák alatt a háttérkép kiválasztása, bárki személyre szabhatja a Gmail megjelenését – főleg, ha hajlandó további adatokat megadni magáról. Egyes témák az indoklás szerint a felhasználó földrajzi helyétől függően változnak, megragadja a Gmail a lehetőséget és az automatikusan betöltött országnév alá a város beírását kéri. De sok téma további információk megadása nélkül is használható.

A profik nyilván az új keresőmezőnek és a szűrőknek örülnek, és annak, hogy a Gmail elemzi a beérkező leveleket, és kiszámítja fontosságukat. Sok más tényező mellett az alapján, hogy a postafiók tulajdonosa korábban hogyan kezelte a hasonló üzeneteket, vagy hogy mennyire közvetlenül az illetőnek címezték az adott levelet. Ezt a gmailező természetesen felülbírálhatja.

Továbbfejlesztették a beszélgetésnézetet is, rájöttek, hogy az üzenet a lényeg: a csevegőablak méretét csak húznia kell, amíg el nem éri a kívánt méretet. A chatpartner azonnali felismerését pedig profilkép segíti.

Egyszerűbben lehet váltani a Levelek, a Címtár és a Teendők nézet között is, az új eszköztár pedig mindig látható marad, de csak a szükséges gombokat jeleníti meg, amikor éppen szüksége van rájuk.

Forrás: hvg.hu